logo  Wielercomité Zevenhuizen        

    

De 9dewielerronde in Zevenhuizen!

Woensdag 3 juli neemt Zevenhuizen voor de 9dekeer deel aan de wielermeerdaagse Noordenveld/Westerkwartier, verder wordt in dezelfde week ook nog gereden in: 

Nieuw Roden op maandag, Zevenhuizen op woensdag. Noordhorn op donderdag, Leek op vrijdag en in De Wilp op zaterdag.

Stremming

Vanaf 17.30 uur tot 23.00 uur zijn de wegen gestremd waarop het parcours ligt. Deze worden ondersteund door verkeersregelaars. Houd er rekening mee dat u vanaf dit tijdstip enig verkeershinder kunt ondervinden. Dat zou kunnen betekenen dat u uw voertuig tijdelijk buiten het parcours dient te parkeren. Wij vragen hiervoor uw begrip! Parkeerplaatsen die gebruikt kunnen worden zijn bij Sportpark De Ollestreek, en aan de Kokswijk bij het oudekerkgebouw Het Anker of in de straten buiten het parcours om. 

Parcours wielerronde Zevenhuizen 

We hebben dit jaar hetzelfde parcours als in 2018 en heeft een lengte van ca. 2978 meter en is als volgt: start en finish aan de Evertswijk nabij sportzaal De Til, Mr. Reijntjesstraat, Kerkhoflaan, Bosplantsoen, Mr. Haarmanstraat, Molenweg, Veldstreek, Evertswijk. Plattegrond zie achterkant deze brief.

Veiligheid

Om het parcours zo veilig mogelijk te maken voor de wielrenners en het publiek zijn er verschillende maatregelen getroffen. Belangrijk is dat het parcours autovrij is. Daarom willen we de aanwonenden van het parcours vriendelijk vragen vanaf 15:30 uur geen voertuigen en of andere obstakels op genoemde wegen te parkeren.

Op het parcours staan baancommissarissen die de veiligheid nauwlettend in de gaten houden. Zij zullen doormiddel van fluiten en vlaggen aangeven dat het peloton komt aanrijden. Gelet op de hoge snelheden die gereden worden door het wielerpeloton, is het belangrijk (spelende) kinderen en huisdieren aan het parcours onder controle te houden. 

Elite, Amateurs en Junior – 19 Dames

Startschot om 18.00 uur. Dit is een wedstrijd over 50 km, dat zijn 17 rondjes. 

Start en finish aan de Evertswijk, nabij sportzaal De Til.

Elite, Beloften en Amateurs Heren

Startschot om 19.45 uur. Dit is een wedstrijd over 80 km, dat zijn 26 rondjes. 

Start en finish aan de Evertswijk nabij sport zaal De Til. Aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats om ca. 21.45 uur. Publiek, Zeuv’mhuusters, sponsoren en vrijwilligers zijn hierbij van harte welkom, waarna er nog een gezellige avond zal zijn.

De vlag uit!

Graag zouden we vragen aan alle inwoners van Zevenhuizen, en vooral diegenen die aan het parcours wonen, op woensdag 3 juli de Zeuv’mhuuster vlag uit te steken en eventuele andere feestuitingen!

Informatie

Bij vragen en of opmerkingen over de wielerronde van Zevenhuizen dan kunt contact opnemen met: 

Henk Koenes             06-54340173 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rinse van der Velde 06-51110344 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Peter Slik                    06-52005209 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vriendelijke groet,

Wielercomité Zevenhuizen

18:00     Vrouwen (zonder contract, amateurs en junior vrouwen)

19:45     Elite / Beloften (samen met Amateurs A)

Permanence: Aan het parcours

Kleedkamers: Sportzaal De Til

IMG 20180705 WA0006

 

 

 

IMG 20180705 WA0007

 

 

 1. De wedstrijden, vijf criteriums bij de mannen en drie criteriums bij de vrouwen, worden verreden onder de reglementen van de KNWU. Renners verplichten zich tot het dagelijks afhalen van de geldprijzen. Bij niet afhalen vervallen de prijzen aan de organisatie.Voor de amateurs wordt in de mannenwedstrijd een eigen algemeen klassement bijgehouden, de puntentelling in dit reglement is daarop van toepassing en de beste 3 amateur renners worden in De Wilp gehuldigd. Voor de winnaar bij de amateurs is een gele trui beschikbaar.
 2. De puntentoekenning bij de etappes in deze wielermeerdaagse is als volgt (zie tabel):
 3. Vanaf plek 31 ontvangt iedere renner 25 punten, op de finaledag 50 punten

 Schermafbeelding 2019 06 14 om 080845

 1. Voor elke wedstrijd is er een leidersprijs. Alle behaalde punten tellen mee voor het leidersprijs klassement.
 2. Catch-sprints: Tijdens alle wedstrijden worden er vier catch-sprints verreden, gelijktijdig met een aantal premiesprints. De zes renners, die bij deze sprints de meet als nummer één tot en met zes passeren, ontvangen hierdoor respectievelijk 10,6,5,3,2 en 1 punten. Deze punten tellen ook mee voor het algemeen klassement.
 3. Startvolgorde vanaf Etappe 2: truien vooraan, rest  klassement
 4. Bij een gelijk aantal punten is de uitslag van de laatste wedstrijd of catchsprint doorslaggevend.
 5. Voor het eindklassement zijn 10 eindprijzen met een totaalwaarde van 1070 EURO bij de mannen en 530 EURO bij de vrouwen, voor de amateurs zijn er 5 eindprijzen met een totaalwaarde van 250 EURO beschikbaar.
 6. Klassementstruien: Voor de leiders van het algemeen-, jongeren-, leidersprijs- en het catchsprintklassement zijn respectievelijk een gele, witte, zwarte en een rode trui beschikbaar. Is de leider van het algemeen klassement tevens eerste in een of meer der andere klassementen, dan gaat de plicht tot dragen van die andere trui(en) over op de nummer(s) twee van de betreffende klassementen. De jury bepaalt welke renners de genoemde truien moeten dragen. Na afloop van elke wedstrijd worden deze uitgereikt.
 7. Renners schrijven zich per etappe in. Bijschrijven is toegestaan. De truidragers zijn verplicht om in de opeenvolgende etappe te starten, dit op straffe van verwijdering uit de klassementen.
 8. Indien bij onreglementaire handelingen een renner wordt uitgesloten van verdere deelneming aan de wedstrijd, geldt die uitsluiting ook voor alle overige nog te verrijden wedstrijden in de meerdaagse van het onderhavige jaar.

6 . De organisatie is nimmer aansprakelijk voor ongevallen: voor, tijdens of na de wedstrijd.

 1. De renner heeft tijdens het criterium éénmalig recht op een of twee ronden vergoeding, te bepalen door de commissarissen al naar gelang de lengte van het parcours, in het geval van defect (zoals omschreven in artikel 2.7.018.03) als zodanig geconstateerd door een daartoe aangewezen jury-lid. De rondevergoeding wordt niet toegekend in de laatste 10 kilometer van de wedstrijd
 2. In gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist de jury.

Informatiebrief inwoners van Leek

 

Inwoners