Met de Ronde van Leek keert na een afwezigheid van vijftien jaar een klassieker onder de noordelijke wielercriteriums terug op de Noordelijke wielerkalender. De op vrijdag 5 juli georganiseerde wedstrijd zal opnieuw deel uitmaken van de Amysoft Wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkwartier. Dit dankzij een nauwe samenwerking tussen het wielercomité en de Leekster (horeca)ondernemers.

De komende maanden gaan betrokken partijen een volledig programma met randactiviteiten samenstellen met als doel van het criterium in Leek opnieuw een mooi publieksevenement te maken. De organisatie is blij dat het evenement op de vrijdag kan plaatsvinden. Naast de wielerwedstrijden zal er veel entertainment met live muziek en een braderie zijn. "Samen met de ondernemers willen we er een mooi evenement, een dagje uit voor het gehele gezin, van maken. Een ouderwets bruisend criterium op de vrijdagavond in Leek" zo legt Thijs Rondhuis van het wielercomité Leek uit "We keren terug naar de wortels van de meerdaagse, daar waar het in 1982 ooit begon.
Extra mooi is het dat Leek ook de plaats is waar de huidige hoofdsponsor Amysoft is gevestigd.” zo zegt Theo Jurriens enthousiast namens de stichting.

Het programma begint op vrijdag 5 juli om 18 uur met een wedstrijd voor amateurs. Vervolgens komen om 19.45 uur de elite/beloften aan de beurt, die tachtig kilometer voor de wielen krijgen. De organisatie is erin geslaagd een aantrekkelijk parcours van 2,4 kilometer uit te zetten. Start en finish zijn op De Dam. Vervolgens rijden de renners om het Leeksterhoofddiep, zodat het publiek de renners goed kan blijven volgen. Bij het uitzetten van het parcours is rekening gehouden met de ondernemers, want het centrum en de belangrijkste parkeerfaciliteiten blijven goed bereikbaar.

Editie 37 van de Amysoft Wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkwartier start in 2019 op 1 juli in Nieuw-Roden, 3 juli Zevenhuizen, 5 juli Leek en eindigt traditie getrouw in De Wilp op zaterdag 6 juli. Dan weten wie de opvolger wordt van Ronald Kruijer uit Donkerbroek, de winnaar van 2018.

leek

Onder dankzegging voor alle reacties, onderstaand korte samenvatting:

80 % is dik tevreden over Meerdaagse en veiligheid van het parcours.
Wel is er discussie over de aard van de rondjes: criterium versus omloop. De stichting kan comite's, dorpen niets dwingend voorschrijven maar ziet wel toe op de juiste balans over de wedstrijden.
Het Meerdaagse bestuur streeft ernaar om in 2019 weer een tijdrit op de Meerdaagse kalender te hebben.
cijfer
De website is voor de meeste de belangrijkste info-bron. Hoewel ze er wel stonden misten renners parcours plattegronden, we gaan ze een betere plek op de website geven.
Sommigen misten het programma-boekje, leggen we volgend jaar ook bij de inschrijftafel en wel online als PDF. Frequent zullen we ook een nieuwsbrief versturen, aanmelding via website.
veilig
Hoewel de microfonist het veelvuldig noemt zullen we de te verrijden catch-sprints vermelden in reglement en zullen we nog meer zorg besteden aan opstellen renners volgens omgekeerd klassement.
De gewenste leiderstrui is terug: Mijn Accountant wordt sponsor van deze trui. Voor de beste sportklasse renner zullen we de witte trui van Sportscom gebruiken.
 
Er is nog steeds ruis over de 50 punten regel inzake deelname Blijham. We gaan tijdig in overleg met organisatie, hoe en wat in 2019.
 
We kregen diverse tips inzake interactie met publiek, gaan we naar kijken!

Rudie Wiersma maakte een mooie serie, hier te bekijken!

wiersma

logo mijn accountant

De leidersprijstrui, voor de renner die het vaakst als eerste over de streep komt, is terug in de Meerdaagse. Mijn Accountant uit Groningen wordt sponsor van de trui in 2019. 

leiderstrui

Hoera hoera het is er weer, de Wielermeerdaagse special