Als je de meerdaagse via de sociale media volgt lijkt gele trui drager Bas Tietema meer fans te hebben in het buitenland dan in Nederland. De sympathieke renner uit "Peperbuscity" Zwolle weet wel hoe dat komt. "Na mijn juniorentijd heb ik in de opleidingsploeg van BMC gezeten en verschrikkelijk veel wedstrijden internationaal gefietst: van Japan tot Midden-Amerika. En met sport maak je vrienden aldus Tietema. Hij was onder de indruk van de wielersportbeleving buiten Europa, wij denken hier dat fietsen fans heeft maar daar met name in Japan was het uitzonderlijk!". Met deze internationale bagage is het niet meer dan logisch dat Tietema nu in een Ierse ploeg fietst, alhoewel hij moet bekennen dat ie nog nooit in Ierland gefietst heeft. Maar ook daar heeft de verstandige renner een verklaring voor: de wielersport in Ierland is in de lift alleen wedstrijden ontbreken nog.

Hij is blij met de Meerdaagse: een mooie mix van omloop en criterium. Voor beide onderdelen heeft hij waardering: de afgelopen weken heeft hij de criteriums gebruikt als voorbereiding op de NK tijdrijden, 3de plaats. Tietema ziet het criterium rijden als een goede trainingsvorm voor sprintvermogen en explosiviteit.

Met de eindzege in de Wilp is hij nog niet bezig.. iedere wedstrijd is een wedstrijd aldus de renner. "Jeff Vermeulen zie ik als grootste concurent en Johan Knol als outsider. Jeff kan sprinten als de beste en Johan heeft vele Kannibalen mee in koers".