1. De wedstrijden, vijf criteriums bij de mannen en drie criteriums bij de vrouwen, worden verreden onder de reglementen van de KNWU. Renners verplichten zich tot het dagelijks afhalen van de geldprijzen. Bij niet afhalen vervallen de prijzen aan de organisatie.Voor de amateurs wordt in de mannenwedstrijd een eigen algemeen klassement bijgehouden, de puntentelling in dit reglement is daarop van toepassing en de beste 3 amateur renners worden in De Wilp gehuldigd. Voor de winnaar bij de amateurs is een gele trui beschikbaar.
 2. De puntentoekenning bij de etappes in deze wielermeerdaagse is als volgt (zie tabel):
 3. Vanaf plek 31 ontvangt iedere renner 25 punten, op de finaledag 50 punten

 Schermafbeelding 2019 06 14 om 080845

 1. Voor elke wedstrijd is er een leidersprijs. Alle behaalde punten tellen mee voor het leidersprijs klassement.
 2. Catch-sprints: Tijdens alle wedstrijden worden er vier catch-sprints verreden, gelijktijdig met een aantal premiesprints. De zes renners, die bij deze sprints de meet als nummer één tot en met zes passeren, ontvangen hierdoor respectievelijk 10,6,5,3,2 en 1 punten. Deze punten tellen ook mee voor het algemeen klassement.
 3. Startvolgorde vanaf Etappe 2: truien vooraan, rest  klassement
 4. Bij een gelijk aantal punten is de uitslag van de laatste wedstrijd of catchsprint doorslaggevend.
 5. Voor het eindklassement zijn 10 eindprijzen met een totaalwaarde van 1070 EURO bij de mannen en 530 EURO bij de vrouwen, voor de amateurs zijn er 5 eindprijzen met een totaalwaarde van 250 EURO beschikbaar.
 6. Klassementstruien: Voor de leiders van het algemeen-, jongeren-, leidersprijs- en het catchsprintklassement zijn respectievelijk een gele, witte, zwarte en een rode trui beschikbaar. Is de leider van het algemeen klassement tevens eerste in een of meer der andere klassementen, dan gaat de plicht tot dragen van die andere trui(en) over op de nummer(s) twee van de betreffende klassementen. De jury bepaalt welke renners de genoemde truien moeten dragen. Na afloop van elke wedstrijd worden deze uitgereikt.
 7. Renners schrijven zich per etappe in. Bijschrijven is toegestaan. De truidragers zijn verplicht om in de opeenvolgende etappe te starten, dit op straffe van verwijdering uit de klassementen.
 8. Indien bij onreglementaire handelingen een renner wordt uitgesloten van verdere deelneming aan de wedstrijd, geldt die uitsluiting ook voor alle overige nog te verrijden wedstrijden in de meerdaagse van het onderhavige jaar.

6 . De organisatie is nimmer aansprakelijk voor ongevallen: voor, tijdens of na de wedstrijd.

 1. De renner heeft tijdens het criterium éénmalig recht op een of twee ronden vergoeding, te bepalen door de commissarissen al naar gelang de lengte van het parcours, in het geval van defect (zoals omschreven in artikel 2.7.018.03) als zodanig geconstateerd door een daartoe aangewezen jury-lid. De rondevergoeding wordt niet toegekend in de laatste 10 kilometer van de wedstrijd
 2. In gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist de jury.