logo  Wielercomité Zevenhuizen        

    

De 9dewielerronde in Zevenhuizen!

Woensdag 3 juli neemt Zevenhuizen voor de 9dekeer deel aan de wielermeerdaagse Noordenveld/Westerkwartier, verder wordt in dezelfde week ook nog gereden in: 

Nieuw Roden op maandag, Zevenhuizen op woensdag. Noordhorn op donderdag, Leek op vrijdag en in De Wilp op zaterdag.

Stremming

Vanaf 17.30 uur tot 23.00 uur zijn de wegen gestremd waarop het parcours ligt. Deze worden ondersteund door verkeersregelaars. Houd er rekening mee dat u vanaf dit tijdstip enig verkeershinder kunt ondervinden. Dat zou kunnen betekenen dat u uw voertuig tijdelijk buiten het parcours dient te parkeren. Wij vragen hiervoor uw begrip! Parkeerplaatsen die gebruikt kunnen worden zijn bij Sportpark De Ollestreek, en aan de Kokswijk bij het oudekerkgebouw Het Anker of in de straten buiten het parcours om. 

Parcours wielerronde Zevenhuizen 

We hebben dit jaar hetzelfde parcours als in 2018 en heeft een lengte van ca. 2978 meter en is als volgt: start en finish aan de Evertswijk nabij sportzaal De Til, Mr. Reijntjesstraat, Kerkhoflaan, Bosplantsoen, Mr. Haarmanstraat, Molenweg, Veldstreek, Evertswijk. Plattegrond zie achterkant deze brief.

Veiligheid

Om het parcours zo veilig mogelijk te maken voor de wielrenners en het publiek zijn er verschillende maatregelen getroffen. Belangrijk is dat het parcours autovrij is. Daarom willen we de aanwonenden van het parcours vriendelijk vragen vanaf 15:30 uur geen voertuigen en of andere obstakels op genoemde wegen te parkeren.

Op het parcours staan baancommissarissen die de veiligheid nauwlettend in de gaten houden. Zij zullen doormiddel van fluiten en vlaggen aangeven dat het peloton komt aanrijden. Gelet op de hoge snelheden die gereden worden door het wielerpeloton, is het belangrijk (spelende) kinderen en huisdieren aan het parcours onder controle te houden. 

Elite, Amateurs en Junior – 19 Dames

Startschot om 18.00 uur. Dit is een wedstrijd over 50 km, dat zijn 17 rondjes. 

Start en finish aan de Evertswijk, nabij sportzaal De Til.

Elite, Beloften en Amateurs Heren

Startschot om 19.45 uur. Dit is een wedstrijd over 80 km, dat zijn 26 rondjes. 

Start en finish aan de Evertswijk nabij sport zaal De Til. Aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats om ca. 21.45 uur. Publiek, Zeuv’mhuusters, sponsoren en vrijwilligers zijn hierbij van harte welkom, waarna er nog een gezellige avond zal zijn.

De vlag uit!

Graag zouden we vragen aan alle inwoners van Zevenhuizen, en vooral diegenen die aan het parcours wonen, op woensdag 3 juli de Zeuv’mhuuster vlag uit te steken en eventuele andere feestuitingen!

Informatie

Bij vragen en of opmerkingen over de wielerronde van Zevenhuizen dan kunt contact opnemen met: 

Henk Koenes             06-54340173 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rinse van der Velde 06-51110344 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Peter Slik                    06-52005209 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vriendelijke groet,

Wielercomité Zevenhuizen