Wielermeerdaagse Noordenveld Westerkwartier 2022 voor mannen Elite, Beloften en Amateurs en vrouwen Junioren van 27 juni t/m 2 juli 2022

 

Maandag 27 juni Nieuw Roden

Dinsdag 28 juni Peize

Vrijdag 1 juli Leek

Zaterdag 2 juli De Wilp

Maandag 27 juni start traditiegetrouw in het centrum van Nieuw Roden de 39ste editie van de Amysoft Wielermeerdaagse Noordenveld Westerkwartier. Op dinsdag 28 juni wordt er gereden in Peize en vrijdag 1 juli en zaterdag 2 juli respectievelijk in Leek en De Wilp. Wederom is het gelukt, na een verkort programma vorig jaar door corona, om weer een vol rennersveld aan de start te krijgen. Top renners van het Nederlands amateurwielrennen voor zowel mannen als vrouwen zullen de strijd aangaan om in de wedstrijden te mogen rijden in een van de klassementstruien.
Om 17:45 uur strijden elke middag de vrouwen Amateurs over een afstand van 50 km om de felbegeerde Amysoft leiderstrui. Rond 19:45 uur is het aan de mannen Elite, Beloften en Amateurs om over een afstand van 80 km het publiek een mooie wedstrijd voor te schotelen.

De Wilp die dit jaar haar 60ste jubileum van de feestweek viert zal naast een dikke banden race voor de kinderen uit het dorp ook nog een wedstrijd om 15:15 uur organiseren voor de rijders van de Sportklasse voor mannen.  Er is dit jaar extra veel aandacht voor de jongeren in de verschillende dorpen. Naast De Wilp zal er ook voor de jeugd in Peize en omgeving een dikke banden race worden gehouden en in Leek zal er vooraf aan de wielerwedstrijden een hardloopwedstrijd voor kinderen worden georganiseerd.