20-3-2024 De organisatie van Amysoft Wielermeerdaagse Noordenveld Westerkwartier gaat bestaande wielercriteria in Noord-Nederland toevoegen aan het wedstrijdschema van het meerdaagse wielerevenement.  

De Wielermeerdaagse, in basis een zesdaagse competitiewedstrijd, heeft al enkele jaren moeite om in de regio Noordenveld en Westerkwartier voldoende wedstrijden te organiseren. Inspanning om nieuwe comités te vinden, die binnen de regio wielerwedstrijden kunnen organiseren heeft helaas niets opgeleverd. Het afgelopen jaar werden er onder de vlag van de meerdaagse in slechts twee dorpen wedstrijden georganiseerd. Om na ruim 40 jaar Wielermeerdaagse de handdoek niet in de ring te moeten gooien, is het bestuur op zoek gegaan naar alternatieven.

Het idee ontstond om te kijken of bestaande wielercriteria buiten de regiogrenzen bereid zijn om hun wedstrijden te laten opnemen in het programma van de Wielermeerdaagse. Het is al jaren zo dat steeds minder renners inschrijven voor een wedstrijd. Door onderdeel te zijn van een competitie zoals de meerdaagse is de verwachting dat er uiteindelijk per wedstrijd meer renners aan de start zullen verschijnen. Gevolg is wel dat de wedstrijden van de Meerdaagse niet meer binnen een week, maar binnen een maand zullen worden verreden.

Op dinsdag 11 juni 2024 start de Wielermeerdaagse competitie met de 40e editie van de Omloop van Bedum. Daarna zal op zaterdag 22 juni 2024 het wielerpeloton aan de start staan van de Ronde van De Westereen gevolgd door de Ronde van Peize op vrijdag 5 juli 2024. Traditiegetrouw is de finish van de Wielermeerdaagse in De Wilp op zaterdag 6 juli.