De Amysoft Wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkwartier start maandag 27 juni in Nieuw-Roden.


De start zal zijn om 18:00 uur met de dames, de heren Elite/Beloften gaan om 19:45 van start. Er wordt gevraagd om honden en katten binnen te laten of de honden aan te lijnen.
De start is op de Dorpsstraat en na afloop is er in Café de Kastelein feest.

Doordat er in Nieuw-Roden nieuwe woningen gebouwd worden aan een deel van het nomale parcours, gaat de wiellerronde vanaf de Dorpsstraat de Esweg op, daarna door de Berkenstraat de Beukenlaan in en via de Juffr. Clewitsstraat weer door de Burg. Bloemerstraat de Roderweg op naar de finish op de Dorpsstraat.

Geschiedenis

Naar aanleiding van de prestaties van Luuk Aalders is het Wielercomité Nieuw-Roden opgericht in 1981. Luuk was een specialist in het criterium rijden. Door het goede presteren van Luuk is er, door een aantal mensen in het dorp, een wielercomité opgericht om ook een criterium te gaan organiseren.

Nieuw-Roden is al vanaf het begin van de Wielermeerdaase Noordenveld-Westerkwartier betrokken bij dit evenement. In de begin periode werden er in Nieuw-Roden zelfs twee dagen een koers georganiseerd, alle beide deel uit makend van de Wielermeerdaagse. Bij de start van de meerdaagse op maandag een criterium en op vrijdag werd er een individuele tijdrit verreden van ca, 25 km.
De tijdrit was destijds een gewild evenement. Toen het financieel niet meer haalbaar was, moest men er noodgedwongen mee stoppen.

Veel categorieën hebben hun wedstrijd kunnen rijden in Nieuw-Roden, zowel bij de dames en de mannen, als bij de jeugd.
Dit jaar wordt weer het oude criterium rondje (op veler verzoek) in ere hersteld, in de hoop meer reuring in het centrum van het dorp te krijgen.

Permanence

Café de Kastelein

Dorpstraat 8

Nieuw-Roden

start dames: 18:00
Start heren Elite / beloften: 19:45