Wielermeerdaagse Noordenveld Westerkwartier 2022 voor mannen Elite, Beloften en Amateurs en vrouwen Junioren van 27 juni t/m 2 juli 2022

 

Maandag 27 juni Nieuw Roden

Dinsdag 28 juni Peize

Vrijdag 1 juli Leek

Zaterdag 2 juli De Wilp

Maandag 27 juni start traditiegetrouw in het centrum van Nieuw Roden de 39ste editie van de Amysoft Wielermeerdaagse Noordenveld Westerkwartier. Op dinsdag 28 juni wordt er gereden in Peize en vrijdag 1 juli en zaterdag 2 juli respectievelijk in Leek en De Wilp. Wederom is het gelukt, na een verkort programma vorig jaar door corona, om weer een vol rennersveld aan de start te krijgen. Top renners van het Nederlands amateurwielrennen voor zowel mannen als vrouwen zullen de strijd aangaan om in de wedstrijden te mogen rijden in een van de klassementstruien.
Om 17:45 uur strijden elke middag de vrouwen Amateurs over een afstand van 50 km om de felbegeerde Amysoft leiderstrui. Rond 19:45 uur is het aan de mannen Elite, Beloften en Amateurs om over een afstand van 80 km het publiek een mooie wedstrijd voor te schotelen.

De Wilp die dit jaar haar 60ste jubileum van de feestweek viert zal naast een dikke banden race voor de kinderen uit het dorp ook nog een wedstrijd om 15:15 uur organiseren voor de rijders van de Sportklasse voor mannen.  Er is dit jaar extra veel aandacht voor de jongeren in de verschillende dorpen. Naast De Wilp zal er ook voor de jeugd in Peize en omgeving een dikke banden race worden gehouden en in Leek zal er vooraf aan de wielerwedstrijden een hardloopwedstrijd voor kinderen worden georganiseerd.

https://dvhn.nl/groningen/westerkwartier/het-westerkwartier/Ronde-van-Leek-combineert-sport-met-braderie-en-muziek-27668418.html

image.jpeg
De Ronde van Leek op 1 juli biedt meer dan zoevende renners door het centrum met toeschouwers langs de hekken en op de terrassen. De wielerronde wordt aangekleed met een hardloopwedstrijd, een braderie en live muziek. Met de scholierenloop brengt de organisatie letterlijk kinderen in beweging, met de G-loop geeft men mensen met een beperking de mogelijkheid om mee te kunnen doen. In de wielerwedstrijd komt de regionale top in actie. Met de braderie, activiteiten voor kinderen en live muziek erbij is het dit jaar een evenement voor het gehele gezin.

Wielerronde 50 en 80 kilometer
De wielerronde van Leek is voor het eerst in 2019 georganiseerd, maar de volgende twee edities konden vanwege de maatregelen aangaande COVID-19 niet doorgaan. ,,We maken er nu een nog groter publieksevenement van’’ zegt de organisatie. Er staan twee wedstrijden op het programma: om 18.00 start de vrouwenwedstrijd over 50 kilometer, om 19.45 starten de mannelijke regionale wielertoppers voor hun wedstrijd over 80 kilometer. De Ronde van Leek is onderdeel van de Amysoft Meerdaagse Noordenveld-Westerkwartier.

Hardloopevenement
De 4Mijl van Leek vindt voor het eerst plaats en wordt gelopen op het parcours van de wielerronde. Het programma bestaat uit een G-loop voor mensen met een beperking. Ook framerunners kunnen deelnemen. Er is een scholierenloop voor kinderen van groep 1 tot en met 4 en groep 5 tot en met 8. Alle scholen en de BSO’s in Leek en Tolbert zullen worden benaderd, maar alle schoolkinderen in Het Westerkwartier kunnen zich hiervoor ook zelf inschrijven. Maximaal driehonderd deelnemers kunnen meedoen.

Inschrijven voor de 4Mijl, Scholierenloop of G-loop kan op www.loopgroepnienoord.nl.

De start en finish is op de Dam in het centrum van Leek. Het parcours van 2,3 kilometer voert over De Dam, Boveneind, Kerkweg, De Schans en Piepke. Op de Bosweg vindt in de middag en avond een braderie plaats. De braderie is bij de start en finish en de terrassen op De Dam gesitueerd. Op De Dam in Leek is er live-muziek.

De organisatie is in handen van Stichting Wielerronde Leek en Stichting Loopsport Leek. Samen met de ondernemers wordt gehoopt op een aansprekend evenement voor de inwoners van het Westerkwartier, voor zowel de lopers als hun supporters.

Foto: Foto Rudie Ottens

Na twee avonden strijd op het scherpst van de tube hebben we mooie winnaars gezien. De truien zitten om de schouders van de tot nu toe sterksten het publiek heeft het tot noch noe niet laten afweten.

De uitslagen van de eerste wedstrijden alsmede de klassementen zijn via deze link terug te vinden!