25-04-2024 Na 8 jaar afwezigheid keert de ronde van Harkema weer terug op de wedstrijdkalender van criteria in Noord-Nederland.

Op dinsdag 18 juni zal in de feestweek van het Friese dorp weer een wielerwedstrijd worden gereden. De organisatie van het evenement had al enige tijd het idee om het rondje om de kerk weer nieuw leven in te blazen. Door de samenwerking op te zoeken met de organisatie van de Amysoft Wielermeerdaagse Noordenveld Westerkwartier kwam alles in een stroomversnelling. Het bestuur van de Wielermeerdaagse is blij met de toetreding van Harkema als 5e etappe van de meerdaagse van Noord-Nederland. Naast Bedum, De Westereen, Peize en De Wilp is de Ronde van Harkema een prima stap richting het uiteindelijke streven om van de meerdaagse weer een echte zesdaagse wielerevenement te maken.

De eerste etappe van de Amysoft Wielermeerdaagse start dinsdag 11 juni in Bedum. De week daarop trekt de karavaan achtereenvolgens naar Harkema, De Westereen en Peize. Op 6 juli wordt de finale verreden in De Wilp